2020-12-02 10:29:38• hírek • Bede Emőke

Létfontosságú egészségügyi berendezésre gyűjt a szatmári Rotary Club

A Nagykárolyi Városi Kórház már hónapok óta hatalmas teher alatt működik, és sajnos a koronavírus-járvány árnyékában zajló kemény munka ellenére egyre több pácienst ragad el a betegség. Annak érdekében, hogy segítsék a Covid-19-cel diagnosztizált betegek kezelését, a szatmári Rotary Club adománygyűjtő akciót hirdetett, melynek célja, hogy két létfontosságú berendezéssel könnyítsék meg az intézmény helyzetét.

„Innen, a frontvonalból nézve pontosan látszik, hogy a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogyan azt sok ember gondolná. Egyre több a páciens, sokan már csak a betegség súlyosbodása után jelentkeznek a háziorvosnál, az a szörnyű gondolat pedig, hogy nekünk kell majd választanunk, a betegek közül ki kaphat oxigénterápiát, nem csak az orvosra ró hatalmas terhet, de magára a páciensre is” – fejtette ki aggodalmát dr. Dragos Ciprian, a Coviddal harcoló orvosi csapat egyik tagja. „Az intenzív osztályos kollégákkal együtt próbálunk olyan megoldásokat keresni, melyek révén időt nyerhetünk azoknak a pácienseknek, akiknek nagy szüksége lenne oxigénre, és épp ezért arra várnak, hogy felszabaduljon egy hely az intenzíven” – tette hozzá az orvos.


Az AIRVO 2 nevű készülék voltaképp hidat képez a standard oxigénterápia és az intenzív osztályokon használatos CPAP légzést segítő készülékek között. Magyarán szólva, ha egy páciens légzési nehézséget tapasztal, viszont a helyhiány miatt még nem tudják beutalni az intenzív osztályra, akkor az eszköz által biztosított magasnyomású oxigénterápia ideiglenes megoldást nyújt, s akár életeket is menthet.


„Arra kérjük a szatmáriakat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz. Ahhoz, hogy két ilyen egészségügyi berendezést megvásárolhassunk, 50 ezer lejre van szükségünk. Aki szeretne e cél eléréséhez hozzájárulni, az az adományküldő platformon keresztül teheti ezt meg, vagy elküldheti adományát az egyesület bankszámláinak egyikére is” – nyilatkozta Ötvös Pavel Szilárd, a klub elnöke.


ING Bank: RO50INGB0000999902901863

Transilvania Bank: RO69BTRL03101205K39263XX

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: